2010. július 3., szombat

Friss kenyér, új lekvár

Az elmúlt napokban szinte minden időmet a konyhában töltöttem. Kaptunk egy csomó meggyet, azt raktam el különböző módokon: készítettem befőttet, raktam a fagyasztóba és főztem lekvárt is. De most egy kicsit másként. Már korábban kitaláltam, hogy idén több gyümölcs keverékéből készítek dzsemet. Épp ezért, amikor cseresznyét kaptunk, azt szépen megszabadítottam a magjától és lefagyasztottam. Most pedig előszedtem. (Szentségtörés?) Miután kiengedett, összeturmixoltam a meggyel, aztán raktam hozzá ribizlit (fehéret, mert nekünk az van). Így született meg a legújabb alkotásom, melyhez természetesen frissen sült kenyér illett - így sütöttem egyet. (A recept megtalálható ebben a bejegyzésben, pontosabban a kommentek között.)
A csajok azóta mindig ezt ennék reggelire....meg ebédre ...... meg vacsorára....

5 megjegyzés:

  1. Jó ez a szabadság:))) Ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  2. Nem csodálom. Nagyon ínycsiklandóan néz ki. :-)
    Én is tervzem, hogy - életemben először - készítek dzsemet, de még várom az ihletet hozzá. :-)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jót csináltál és jól!!! Nagyanyám mindig azt mondta, hogy "kislányom, a meggybe mindig tegyél egy kis cseresznyét is, úgy nem lesz olyan "vad" a lekvár, hanem selymesebb...":) Ő túl savanyúnak találta! Meg is fogadtam a tanácsát, de az idén nem volt kedvem lekvárt készíteni, meg nem is volt túl sok, így lefagyasztottam, és szörp is lett belőle!Egyébként a ribizli meg csupa pektin, attól jól összeáll! Hiszen tudod!..:)
    A lányok helyében és is állandóan ezt enném, főleg ha van házikenyér!:))) Hmmmm... Ügyes vagy és szorgos!

    VálaszTörlés
  4. Hűde jó néz ki,kár hogy dagi vagyok, mert már rohannék is hozzátok! :DDD

    VálaszTörlés
  5. Latinka! Köszi! Igen, jó ez a szabadság... :))

    Adri! Hajrá!!! Nem nehéz, nekem elhiheted! :)

    Ildi! Köszi! Egyébként igaza van/volt nagymamádnak, én se mertem csak meggyből dzsemet készíteni. Régebben próbáltam, de...

    Tipikos! Nem vagy dagi!! Várunk!!!! Nem laksz messze, bármikor jöhetsz! :)

    VálaszTörlés