Az elmúlt napokban szinte minden időmet a konyhában töltöttem. Kaptunk egy csomó meggyet, azt raktam el különböző módokon: készítettem befőttet, raktam a fagyasztóba és főztem lekvárt is. De most egy kicsit másként. Már korábban kitaláltam, hogy idén több gyümölcs keverékéből készítek dzsemet. Épp ezért, amikor cseresznyét kaptunk, azt szépen megszabadítottam a magjától és lefagyasztottam. Most pedig előszedtem. (Szentségtörés?) Miután kiengedett, összeturmixoltam a meggyel, aztán raktam hozzá ribizlit (fehéret, mert nekünk az van). Így született meg a legújabb alkotásom, melyhez természetesen frissen sült kenyér illett - így sütöttem egyet. (A recept megtalálható
ebben a bejegyzésben, pontosabban a kommentek között.)
A csajok azóta mindig ezt ennék reggelire....meg ebédre ...... meg vacsorára....
Jó ez a szabadság:))) Ügyes vagy!
VálaszTörlésNem csodálom. Nagyon ínycsiklandóan néz ki. :-)
VálaszTörlésÉn is tervzem, hogy - életemben először - készítek dzsemet, de még várom az ihletet hozzá. :-)
Nagyon jót csináltál és jól!!! Nagyanyám mindig azt mondta, hogy "kislányom, a meggybe mindig tegyél egy kis cseresznyét is, úgy nem lesz olyan "vad" a lekvár, hanem selymesebb...":) Ő túl savanyúnak találta! Meg is fogadtam a tanácsát, de az idén nem volt kedvem lekvárt készíteni, meg nem is volt túl sok, így lefagyasztottam, és szörp is lett belőle!Egyébként a ribizli meg csupa pektin, attól jól összeáll! Hiszen tudod!..:)
VálaszTörlésA lányok helyében és is állandóan ezt enném, főleg ha van házikenyér!:))) Hmmmm... Ügyes vagy és szorgos!
Hűde jó néz ki,kár hogy dagi vagyok, mert már rohannék is hozzátok! :DDD
VálaszTörlésLatinka! Köszi! Igen, jó ez a szabadság... :))
VálaszTörlésAdri! Hajrá!!! Nem nehéz, nekem elhiheted! :)
Ildi! Köszi! Egyébként igaza van/volt nagymamádnak, én se mertem csak meggyből dzsemet készíteni. Régebben próbáltam, de...
Tipikos! Nem vagy dagi!! Várunk!!!! Nem laksz messze, bármikor jöhetsz! :)