2010. július 22., csütörtök

Cukkinis-sárgarépás rétes

Bocsi, a kép elég sötét lett!


A kertünkben viszonylag sok cukkini terem, a család szereti, így elég gyakran kerül valamilyen formában az asztalra. Szoktam hagymával, tojással készíteni vacsira, gyakori édesség a cukkinifánk, de most valami mást próbáltam ki.
A Mindmegettén találtam az alapreceptet a réteshez. Természetesen átalakítottam az itthon lévő alapanyagokhoz. Mérni most sem mértem, csak úgy raktam bele a kellékeket... Volt itthon egy kis darabolt bacon, azt tettem először a serpenyőbe. Aztán vettem egy közepes méretű cukkinit, megmostam, két végét levágtam, lereszeltem (kicsavartam,mert sok levet engedett). Majd következett két sárgarépa és egy vöröshagyma. Ezeket hozzáadtam (reszelve) a szalonnához, sóztam, borsoztam, majd kb. 5 percig pároltam. Hagytam hűlni, majd amikor már langyos volt, hozzáadtam két tojást.
A réteslapokat megszórtam zsemlemorzsával, rápakoltam a cukkinis-répás tölteléket, feltekertem, majd a tetejét lekentem tejföllel.
Tejfölt persze a tálaláskor is tettem a rétesek mellé - a csajok nagy örömére!

2 megjegyzés:

  1. OHHH! De megenném én is...de se cukkinim..se a családom hozzáállása nem olyan. Csak Bogi meg én vagyunk növényevők!!!:-)))

    VálaszTörlés