2010. július 11., vasárnap

Nagyszülős kirándulás


Az elmúlt hétvégén anyu és apu felvetették, hogy mi lenne, ha elmennénk velük a nyíregyházi állatkertbe (állatparkba?). Már olyan régen szerettük volna megnézni ezt a helyet, hogy nem mondhattunk nemet. Családi kirándulásnak indult, de sajnos az öcsémék nem tudtak jönni... Így "csak" hatan mentünk. Persze hoztam a formám, mert miattam vissza kellett fordulnunk, ugyanis nem emlékeztem rá, hogy a reggeli vasalás után, kihúztam-e a vasalót... Mindenki örült nekem. Visszamentünk, kiderült, hogy fölösleges volt: természetesen nem volt bedugva a "masina".
Mire az állatkerthez értünk, már rengeteg autó, busz parkolt a környéken, a pénztárnál is jó hosszú volt a sor. De Gyuri jót választott, így hamar bejutottunk. (A választott kasszánál egy csoport szeretett volna jegyet venni, és mindenki beállt a sorba. Persze az 1.ember megvette a jegyeket, így utána villámgyorsan lerövidült a várakozási idő.)
Benn rengeteg mindent láttunk, nem győztünk csodálkozni.

Voltak édi fókák:

A csajokat alig lehetett eltéríteni innen. A látványetetésekről, bemutatókról ugyan lemaradtunk, de így is volt miben gyönyörködnünk.

Zsuzsó nagy örömére láttunk sárga színű madarakat. Az mindegy, hogy milyen madár, a lényeg, hogy sárga...

Feledhetetlen látvány, élmény volt a fehér tigris is:



A csajok persze az orrszarvút is meglovagolták!


Természetesen állatsimogató is van az állatkertben. Egy korábbi alkalommal - máshol - Zsuzsó nagyon megijedt az erőszakos kecskéktől, sokáig nem is akart ilyen állatok közelébe menni. (Egyébként a lovak kivételével, minden állattól tart valamenyire... :( )

Most azonban - nagy örömömre - be szeretett volna menni az állatokhoz. Meg is simogatta őket!


Néhány szemfüles kiskecske kiugrott, kimászott a bekerített udvarról. Így volt lehetséges az, hogy Mimi és apu a járdán etessék az egyik csöppséget.


De a nagyobbakat sem kellett félteni!!! Az alábbi képen jól látható, hogy az egyik épp a kút/csap tetején álldogál. (Onnan kiugrott a kerítésen kívülre, majd vissza.)



Nagyon élvezetes, látványos része a parknak a Zöld Piramis. Ezek a képek ott készültek:










Sok mindent láttunk, tanultunk, csak az idő volt kevés: hatalmas a park. A csajok nagyon élvezték és nagyon elfáradtak. El sem hagytuk még Nyíregyházát, már elaludtak.
Remélem, lesz még alkalmunk máskor is eljönni/elmenni ebbe az állatparkba!

2 megjegyzés:

  1. Jaj, de klassz lehetett!!! Nekem a szomszédasszonyom regél a parkról!! Ő nagyon sokat van a lányáéknál ott, és az unokájával szoktak kijárni! Azt mondja klasszabb, mint a fővárosi...:-))))

    VálaszTörlés