2010. július 6., kedd

Imádom...


.... ezt a virágot!!! Gyerekként nagymamámnál láttam meg: hatalmas volt, tele gyönyörű virágokkal. Persze szegény mamám a "szagát" nem szerette, én annál inkább! Mikor mama meghalt, enyém lett a nagy virág, de sajnos nem sokáig... A virág nem sokkal élte túl mamát... Azóta nem volt ilyen virágom. Bárhol láttam, csak vágyakoztam. DE! Az én drága barátnőm, Latinka megajándékozott eggyel!!! Ráadásul pont virágzik!!!! Annyira-annyira örültem/örülök neki, el se tudom mondani!!!


Latinka! Köszi!!!!!!! :)


Tegnap este láttam, hogy Tiffany-Andinál is milyen szépen virít! :))


Elárulná nekem valaki, hogy mi ennek a virágnak a hivatalos neve??

10 megjegyzés:

  1. Viaszvirág:)))
    Az enyém nem virít:(

    VálaszTörlés
  2. Gumifa mintha ez lene a neve,es ha jol tudom esos idobe konyezik.Es az a "kony' edes.

    VálaszTörlés
  3. Viaszvirág a neve. Itt találsz róla bővebb infót: http://www.kertvarazsmagazin.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=318:viaszvirag-gondozasa&catid=26:viragzo-dsznoevenyek&Itemid=29

    VálaszTörlés
  4. Köszike! :)

    Latinka! Sajnálom...

    VálaszTörlés
  5. Köszi Rozandi, én is elolvastam! Így teszek vele 10 éve, és most virágzik először :-((( Vajon mi lehet az oka? És még azt mondják, könnyű a tartása!!!

    VálaszTörlés
  6. Gyönyörű ez a virág, én is imádnám! :) Már láttam én is ilyet, és amiért nagyon tetszik, hogy apró, kis tömör a virága! Megkellene fűzni gyöngyből! :)
    Puszi!

    VálaszTörlés
  7. Anikó! Milyen igazad van! Gyönyörű lenne! Fűzd meg, légy szíves! :))) Puszi!

    VálaszTörlés
  8. Nekem is van ilyenem és bizony jó pár évet kellett várni rá, hogy virágozzon! Egyébként tényleg nagyon igénytelen!!! Előszobában van, ahol félárbocon van fény és elég sokszor elfelejtjük meglocsolni, de mindent túlél és még virágzik is! Rendes tőle!:)

    VálaszTörlés
  9. Remélem, az enyém is jól érzi majd magát a helyén! :)) Bár a locsolással én is szoktam így járni... :(

    VálaszTörlés
  10. Köszönöm, hogy akaratlanul is nevet adtál a gyűrűmnek, tényleg nagyon hasonlít, anyukámnál is nagyon szépen virágzik ez a csoda!

    VálaszTörlés