2010. augusztus 13., péntek

Őszi kollekció







Az elmúlt napokban a lányoknak nem volt valami jó kedvük, így igyekeztem kitalálni nekik valami olyant, ami teljesen leköti őket. Eszembe jutott, hogy régebben vettem néhány textilfestéket, de még nem használtam fel, mert nem volt hozzá anyagom. Anyag most sem volt, volt viszont néhány használaton kívüli lepedőm. Azokat a csajokkal feldaraboltuk, aztán indulhatott a móka. A festés menetét a szakkörön, Marikától tanultam.
Mimi és Zsuzsó teljes gőzzel és lelkesedéssel vetették bele magukat a munkába: nyomkodták -a még fehér- ruhát a vízbe, majd szórták felváltva a festéket, tartották a poharat, hogy bele tudjam önteni a maradék festékes vizet, aztán türelmetlenül nézték a mikrót, hogy mi lesz az anyagból, amit beletettünk. Amikor már több egyszínű is elkészült, akkor jött az ő "nagy" munkájuk, hiszen -egyeztetések, taktikai viták után (édesek voltak!)- ők öntötték rá a pohárból a festéket, ők varázsoltak különböző színes anyagokat. (Az ősz elnevezés is tőlük származik.)
Először úgy terveztem, hogy csak a tegnapi délutánt szánjuk rá, de annyira belejöttek, hogy ma is folytatni kellett. Így elég sok anyagot sikerült befesteni. Kérdezték is, hogy mi lesz ezekből??? Nyuszi? (Megígértem, hogy varrok nekik nyuszit. :( ) Vagy ezt is a néniknek adod? (Amikor a táskát varrtam a játékomhoz, megbeszéltük, hogy ez majd egy másik nénié lesz. )
Rádöbbentem, hogy milyen igazuk van! Legalább a sorsolásnál nem lesz sértődés, hogy ki húzza ki a nevet.
Tehát úgy döntöttem/döntöttünk, hogy a jelentkezők között nemcsak táskát sorsolunk, hanem anyagot is. (3db-ot választhat majd a nyertes) Remélem, van olyan, aki ennek is örül...
Hogy mi lesz a többi alapanyagból???!!! Még nem tudom.... Ha van valami ötletetek, örülnék neki!!! :)

13 megjegyzés:

  1. OHHHHHH! Tátom a számat!!!!Nagyon ötletes vagy...és olyan jó, hogy így be tudod őket vonni!!!:-))) Mégsem olyan jó a nagy korkülönbség...mert nálam ez nem jön össze!:-((( Pedig a festék nekem is várakozik, hogy mikor is festem már!!!!

    VálaszTörlés
  2. Hát táska táskával:)))Nem is vagyok mániás:)

    VálaszTörlés
  3. Így kell a kellemeset a hasznossal összekötni. :-) És legalább egy kicsit elfeledték a rossz dolgokat. Én örülnék az anyagoknak is, bár varrógép hiányában nem is tudom, mit készítenék belőlük, de biztos kitalálnám. A táska is jó ötlet.

    VálaszTörlés
  4. Hát én a lányoknak csinálnék valamit... esetleg velük együtt... egy lapszoknya... vagy valami neszike... (az anyag méretét nem tudom megsaccolni)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szépek a festett anyagok!!! El ne ajándékozzátok!!! Nem kér kenyeret, beteszed a szekrény aljába és csak előkapod, ha lesz kedved, ötleted, géped, stb.
    A kislányoknak külön gratulálok, hogy ilyen szorgosak, ötletesek!:)

    VálaszTörlés
  6. Ilyen gyönyörű színekből, én is szoknyát készítenék a lányoknak. :)

    VálaszTörlés
  7. En is orulnek az anyagoknak.Es a szoknya otlete szerintme is jo,emlekszem mikor az en draga edesanyam vart nekem egy sozknyat a 10. szuletesnapomra,mert bulit tartottunk.Mozaik mintas volt,szep szines.Nagyon szep volt.Nme tartottam meg de a fenykepeken is gyonyoru.

    VálaszTörlés
  8. Lara! Ha örülnél az anyagokank, akkor jelentkezz a játékra!!! :))

    VálaszTörlés
  9. Bocsi, Lara! Látom, már jelentkeztél.... :)))

    VálaszTörlés
  10. MOST LÁTOM CSAK, MI TÖRTÉNT!!!!! NYERTEM, HURRÁ!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés