2010. március 31., szerda

Tipikosnak, Tipikostól









A "titkos" játék alkalmából készítettem ezt a macis emlékeztetőt Tipikosnak. :)

De én is kaptam ajándékot, mert .... :)))

2010. március 29., hétfő

Játék Latinkánál


Nagyon jó játékot talált ki Latinka, amit az is bizonyít, hogy közeleg a játék 1éves szülinapja. Én már kétszer csatlakoztam, mindkét alkalommal nagyon szuper dolgokat kaptam. Először Kathától, majd Batorbától érkezett a csomag!
Természetesen én is küldtem ajándékot - a játék szabályának megfelelően: Mehikének először, második alkalommal pedig Németné Adrinak!

Nagyon örültem az ajándékoknak, de a visszajelzésekből az is kiderült, hogy az általam megajándékozottak is elégedettek voltak!

Ha érdekel, milyen is ez a játék, szívesen bekapcsolódnál te is, akkor látogass el Latinkához a részletekért!

2010. március 25., csütörtök

Ibolya és a békasereg

Az elmúlt napokban én csak egy cserepes ibolyát készítettem filcből, melynek ötletét a varrogatóról vettem. Kínlódtam vele, mert a "cserép" oldalát és alját nem nagyon sikerült összehoznom... :(
A lányok egyébként pálmafának nevezték el. Sőt! Zsuzsó azt kérdezte, hogy miért van ibolya a pálmafán?? Nnnnaaaa.... Ezt megkaptam! :))))
Zsuzsó is nagyon szorgosan dolgozgatott a héten. Az egyik nap azzal jött haza, hogy ő békákat fog gyártani... meg oroszlánt, meg majmot... Gondoltam, ez érdekes lesz!!! Én ugyanis nem tudtam, hogy hogyan fogjak/fognék hozzá... :( Ellenben ő!! Előszedte az összegyűjtött gurigákat (WC papírét - még jó, hogy azt gyűjteni szoktam! :)))) ), lefestette, papírból kivágta a szükséges formákat... Nagyon-nagyon meglepődtem!!!!! Állítólag látott az oviban készen ilyen figurákat, megnézte és itthon megcsinálta!! De nemcsak egy béka készült, hanem egy egész seregnyi! :)))

Nagyon büszke voltam rá!!!
(Hogy ezt a tehetségét nem tőlem örökölte, az biztos! :D )






2010. március 24., szerda

Nyertem!!!


Nagy örömömre én nyertem meg Móninál ezt a szuper "kis" kötényt!!! Külön öröm, hogy ez tényleg az én méretem!!
A képen látható, hogy a csajoknak is nagyon tetszik, nem nagyon engedték, hogy nélkülük fotózzam le... :)))

2010. március 18., csütörtök

Virág


Kedves Barátnőmnek, Latinkának csomagoltam ajándékot (Isten éltessen, Latinka!!! ), és úgy gondoltam, feldobom az egyszerű piros papírt ezzel a kis virággal...
Az alapötlet a varrogatóról származik.

2010. március 14., vasárnap

Tavasz a könyvjezőkön



Készítettem néhány könyvjelzőt az elmúlt napokban (ezek közül van itt kettő).

Érdekes, hogy mindegyiken virág, napocska vagy pillangó látható... :)

2010. március 13., szombat

Csirkés koszorú


Rita szakkörén tavaszi csirkét lehetett készíteni. Filcből készítettem a láb kivételével mindent, és kapott egy kis mozgó szemecskét is. Aztán varrtam egy újabb koszorút, hogy legyen hol laknia a pipinek :)
Nagyon igyekeztem, hogy jó legyen, mert ajándéknak szántam! :)

2010. március 11., csütörtök

Koszorú



Elkészültem életem első koszorújával, melyet Rita szakkörének feladata volt. Biztos, hogy varrok még többet is, mert nagyon élveztem az elkészítést!
Az már biztos, hogy ha újra anyagot vennék, nem ilyen színűt választanék. A két világos szín majdnem egyforma lett... De mivel még maradt az anyagból, így biztos készül még ilyen (vagy nagyon hasonló) koszorú. :))
A tojásdíszt a lányok készítették az oviban, így ez a projekt is közös alkotás lett! :)))

Azért tettem fel két képet, mert nem tudtam eldöntenteni, hogy tojással vagy anélkül jobb...

Díjat kaptam


Ezt a megtisztelő díjat kaptam Latinkától. Köszönöm szépen!
A vele járó kötelezettségek pedig szép sorjában:
1. megköszönni - megtörtént
2. belinkelni - szintén
3. továbbadni 5 embernek,és megjegyzést hagyni náluk:
1. Treboretta
2. Németné Adri
3. Füredi Anikó
4. Annamuczi
5. Aranka

2010. március 10., szerda

Ajándékot kaptunk


A csajokat tegnap nagy meglepi érte! Ezt a gyönyörű bannert kapták LATINKÁTÓL! Hogy miért?? Nem tudom... Csak úgy... Ha nagy leszek, meghálálom... De addig??? :))
Latinka! Köszi, köszi!! :))))

2010. március 7., vasárnap

Lakodalom







Az elmúlt napokban bizony nem kerültem net közelébe, mert mindig akadt valami, amit intézni kellett. Szombaton ment férjhez ugyanis az én drága Zita barátnőm!! Már régen vártunk erre az eseményre, így igen nagy örömmel készülődtünk!!
Gyuri és én voltunk a fiatalok tanúi, Mimi és Zsuzsó pedig koszorúslányok voltak. Mondanom sem kell, hogy a csajok már számolták a napokat, hogy mikor vehetik fel végre a szép ruhát...:))
Jól bírták a strapát: a fényképezést, az esküvői szertartást, a táncot, a táncot, a táncot.... :))
Ha rajtuk múlt volna, még most is ott lennénk...:)

2010. március 1., hétfő

Medve, medvebocs, maci, macika, mackó, brumi...

Ébren a család...





A gyerekek alszanak, a szülők őrzik a kicsik álmát....


Zsuzsó és Mimi mackói...



Itt már alszanak...


Az elmúlt napok (hetek???) nálunk a medvékről szóltak. Ahogy már korábban írtam, a szakkörös maci nagy sikere után újabbakra volt szükség, és a mackógyártásba a csajok is beszálltak.
Miután az első, a szakkörös brumi Zsuzsóé lett, Miminek készítenem kellett egy kb. ugyanolyant... De itt nem állhattam meg, mert -természetesen - medvebocsokra is szükség van/volt. Így "gyorsan" varrtam 3 gyerkőcöt. De a bocsok elkészítéséhez felhasználtam Aranka ötletét (ébren van -alszik), és az anyagválasztásnál arra is odafigyeltem, hogy az alvó oldal másból készüljön. Igaz, sok hiba van benne, de a csajok már annyira várták, hogy ez nem fog nekik gondot okozni, azt hiszem.

Az általul készített macik is szerepelnek a képeken. Ők vágták ki papírból a mintát (Én is azt használtam, ennek köszönhető a "tökéletes szimmmetria"), ők rajzolták az anyagra, vágták ki, varrták meg, és ők díszítették. Persze az én kis varrőnőim is az alvó-ébren lévő változatot választották. :)))

Nagy élmény volt, jó volt látni, hogy a csajok mennyire élvezik a "munkát", de mivel mindent kézzel varrtam, egy ideig - azt hiszem - nem fogok macit gyártani...